Προειδοποίηση ΔΝΤ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Καταλονία

Προειδοποίηση ΔΝΤ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Καταλονία

Παρέμβαση στην εν εξελίξει κρίση στην Καταλονία έκανε το ΔΝΤ για να κρουσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές και προβλεπόμενες επιπτώσεις από την κατάσταση που δημιουργείται λόγω της σύγκρουσης της περιφερειακής με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Ταμείου η αντιπαράθεση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, ωστόσο για την ώρα διατηρεί σταθερές τις προοπτικές της για το τρέχον έτος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι θα πράξει αν συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

«Η ένταση και η αβεβαιότητα» που συνδέονται με την κρίση μεταξύ της Μαδρίτης και της ηγεσίας της Καταλονίας θα μπορούσε «να επηρεάσει αρνητικά την εμπιστοσύνη και τις αποφάσεις για επενδύσεις»

στην Ισπανία, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το οποίο πάντως οι οικονομικές προοπτικές της χώρας για το 2017 είναι «σταθερές».

Διαφήμιση

«Οι εντάσεις και η αβεβαιότητα που συνδέονται με την Καταλονία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την εμπιστοσύνη και τις αποφάσεις για επενδύσεις»

δήλωσε η Άντρεα Σέχτερ, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ισπανία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έκθεσης που δημοσιεύτηκε σήμερα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, ομιλία που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά τη διάρκειά της οποίας επρόκειτο να πάρει θέση απέναντι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Διαβάστε  Ισπανία: Μονοκομματική κυβέρνηση μειοψηφίας έφτιαξε ο Σάντσεθ

Διαφήμιση