Οι Ρώσοι “έγδυσαν” software της HP που χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο

Οι Ρώσοι “έγδυσαν” software της HP που χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο

Τον κώδικα του anti-hacking software που χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως σύστημα εγκαίρου προειδοποίησης άνοιξε στη ρωσική κυβέρνηση η Hewlett Pacckard Enterprise, προσπαθώντας να κερδίσει την έγκριση που θα της επιτρέψει να πουλήσει το ίδιο λογισμικό στο ρωσικό Δημόσιο.

Την είδηση μεταδίδει το Reuters αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση αυτή της HPE μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και πιθανώς να υποσκάψει την ασφάλεια των αμερικανικών υποδομών, καθιστώντας τα δίκτυα πιο ευάλωτα σε επιθέσεις Ρώσων hackers, τους οποίους οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναγάγει σε κορυφαία απειλή.

Το software που ονομάζεται ArcSight ανέλυσε διεξοδικά μια ρωσική αμυντική υπηρεσία, καθώς η HPE είχε υποβάλλει αίτημα για αδειοδότησή του για πώληση στο ρωσικό Δημόσιο, πουσυνεπάγεται σύμφωνα με τελευταίο νόμο την ενδελεχή ανάλυσή του πηγαίου κώδικα (source code) από ανεξάρτητη ρωσική υπηρεσία.

Διαφήμιση

Η οδηγία αυτή εφαρμόζεται στον απόηχο του software που κλάπηκε από τη CIA και την NSA και αποκαλύπτουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ζητούσαν από τις εταιρίες internet και πληροφορικής να φτιάχνουν back doors στα συστήματά τους.