Ο Ερντογάν παίζει με ΕΕ: Δεν είναι απαραίτητη, αλλά δεν φεύγουμε από τις διαπραγματεύσεις

Ο Ερντογάν παίζει με ΕΕ: Δεν είναι απαραίτητη, αλλά δεν φεύγουμε από τις διαπραγματεύσεις

Το σκληρό και εθνικιστικό προφίλ του επέλεξε να προβάλει ενώπιον του τουρκικού Κοινοβουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να δείξει ότι η Άγκυρα δεν υποκύπτει στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία και ότι διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο μακριά από την ΕΕ.

Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να επιμείνει στην ψευδαίσθηση του ελέγχου και των σκληρών πολιτικών επιλογών και να απορρίψει την κριτική για τη διεθνή καραντίνα που ατύπως έχει επιβληθεί σ την Τουρκία καθώς και τις συνέπειες από τη μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει πλέον ανάγκη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρώντας να περάσει την πεποίθηση ότι πρόκειται για στρατηγικές επιλογές της Άγκυρας και όχι των Βρυξελλών.

Διαφήμιση

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η δική του πλευρά, δεν θα είναι εκείνη που θα αποχωρήσει από τις συζητήσεις, καλώντας επί της ουσίας τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν αν επιθυμούν την Τουρκία στην ΕΕ, ή όχι.

«Δεν θα είμαστε εμείς που θα αποχωρήσουμε από τις συζητήσεις. Για να πούμε την αλήθεια, δεν χρειαζόμαστε να γίνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον», δήλωσε κατά την ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει το προσωρινό πάγωμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία λόγω του πογκρόμ κατά πάντων που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.