Δεύτερη σύνδεση internet μέσω Ρωσίας για τη Βόρεια Κορέα

Δεύτερη σύνδεση internet μέσω Ρωσίας για τη Βόρεια Κορέα

Ανησυχία για το την αύξηση των δυνατοτήτων διαδικτυακών επιθέσεων της Βορείου Κορέα εκφράζουν εταιρίες και ειδικοί cybersecurity διεθνώς στην είδηση ότι η Πιονγιάνγκ κατέληξε σε συμφωνία για να αποκτήσει και δεύτερη σύνδεση στο internet, αυτή τη φορά μέσω της ρωσικής TransTeleCom, ενώ μέχρι τώρα την κίνηση χειριζόταν μόνο η China Unicom.

Η Πιονγιάνγκ έχει κατηγορηθεί από δυτικές κυβερνήσεις ότι βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεις στο internet και ιδιαίτερα από τη μεγάλη παγκόσμιας κλίμακας επίθεση με το malware WannaCry που είχε κλαπεί από τη CIA, τις οποίες όμως αρνείται. Παλαιότερα είχε αποδεχθεί την ευθύνη για την επίθεση στη Sony, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι ο στρατός των hackers του Κιμ Γιονγκ-ουν εκτελεί ηλεκτρονικές ληστείες bitcoins.

Η διαρκής κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Βορείου Κορέας και των ΗΠΑ αλλά και με τη διεθνή κοινότητα και οι συνεχιζόμενες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές οδήγησαν στην επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων που οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τη χώρα.

Διαβάστε  Τραμπ και Κιμ γράφουν ιστορία στη Σιγκαπούρη

Η απόκτηση νέας σύνδεσης με το internet υπό αυτές τις συνθήκες και με γνωστό πλέον τον τρόπο δράσης της Πιονγιάνγκ στο διαδίκτυο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της παράνομης δραστηριότητάς της για απόκτηση ρευστότητας και υλικών.

Διαφήμιση