Ο Τραμπ άδειασε τον Τίλερσον, επιδιώκει ένταση με Βόρεια Κορέα

Ο Τραμπ άδειασε τον Τίλερσον, επιδιώκει ένταση με Βόρεια Κορέα

Με ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ άδειασε δημοσίως τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, υποσκάπτοντας την πολιτική αποκλιμάκωσης της έντασης που επιχειρεί να εφαρμόσει για ακόμη μια φορά και δίνοντας σαφές στίγμα ότι ο ίδιος επιδιώκει την ένταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είπε στον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον ότι: “χάνει τον χρόνο του προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον μικρό πυραυλάνθρωπο…,” στην κρίση με την Βόρεια Κορέα.

Πριν μερικές δυο ημέρες ο Ρεξ Τίλερσον αποκάλυψε ότι η Ουάσγικτον έχει τρεις διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς με την Πιονγιάνγκ, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι οι Βορειοκορεάτες δεν επιθυμούν το διάλογο. Ωστόσο το κεντρικό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν ότι δεν συντρέχουν ουσιατικοί λόγοι ανησυχίας για εμπλοκή, κάτι που προκύπτει και από την έλλειψη ισχυρής παρουσίας του αμερικανικού στόλου στην περιοχή.


Λίγο πριν από τις δηλώσεις του Ρεξ Τίλερσον, ένας κρατικός βορειοκορεατικός οργανισμός αρμόδιος για την εξωτερική προπαγάνδα διατύπωσε σήμερα νέες ύβρεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο ψυχοπαθή» σε «αποστολή αυτοκτονίας για να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή που θα μετατρέψει την Αμερική σε ωκεανό από φλόγες».

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Παρ’ όλα αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να διατηρήσει την ένταση υψηλά και τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο δυναμικό προεδρικό του προφίλ, διατηρεί στη δημοσιότητα θέματα που τα χρησιμοποιεί επιδεικτικά και προβοκατόρικα. Ιδιαίτερα όταν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό το ζήτημα των σχέσεων με τη Ρωσία και της παρέμβασης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές αποκτά δυναμική και επιβάλλεται στην ατζέντα, ο Τραμπ επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση με τον Κιμ με εμπρηστικές δηλώσεις απομακρύνοντας τους προβολείς από τον ίδιο.

Διαβάστε  Επίσκεψη Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα, αύριο

Διαφήμιση