Ο Τραμπ μετράει απώλειες: “Έπεσε το κεφάλι” του υπουργού Υγείας

Ο Τραμπ μετράει απώλειες: “Έπεσε το κεφάλι” του υπουργού Υγείας

Μια ακόμη μίνι κυβερνητική κρίση αντιμετωπίστηκε με την καρατόμηση ενός υπουργού της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζοντας την αποψίλωση του προέδρου των ΗΠΑ από τους αρχικούς συνεργάτες του.

Διαφήμιση

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Υγείας, Τομ Πράις, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του επιβαρύνοντας τους Αμερικανούς φορολογουμένους.

Διαβάστε  Το FBI απέκρυψε πόσες συσκευές μπορεί να παραβιάσει, τώρα το παραδέχεται

Ο κ. Πράις δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις επειδή ναύλωσε επανειλημμένα ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.
«Δεν είμαι χαρούμενος μπορώ να σας πω», είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Τραμπ, δηλώνοντας «δυσαρεστημένος» με τον κ. Πράις.

Προσφάτως ανασχηματίστηκε ολόκληρο το επιτελείο του Λευκού Οίκου και των συμβούλων του προέδρου των ΗΠΑ με την καρατόμηση δυο διευθυντών επικοινωνίας, την αποχώρηση ενός εκπροσώπου Τύπου και την απομάκρυνση του προσωπάρχη του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Από “του λύκου τα δόντια” σώθηκε μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος αν και βρισκόταν πρώτος στη λίστα των λιγότερο αρεστών στον πρόεδρο, εν τούτοις διασώθηκε με παρεμβάσεις του νέου προσωπάρχη του, Τζον Κέλι και των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, Μάτις και Τίλερσον.

Διαφήμιση