Νέο video που διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι έχει σκοτώσει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπάρκ αλ-Μπαγκνταντί έδωσαν στη δημοσιότητα μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί τεχνικά η γνησιότητα της φωνής που ακούγεται, όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι ο πρόκειται για τον ίδιο.
Στο ηχητικό ο Μπαγκνταντί αναφέρεται και στηρίζει στις απειλές της Βορείου Κορέας κατά των ΗΠΑ και κάνει λόγο για νέες μάχες στα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους που κατακτήθηκαν από άλλες δυνάμεις, όπως η Μοσούλη και η Ράκκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν επικηρύξει τον Μπαγκνταντί με 25 εκατ. δολάρια, ενώ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον Ιούλιο του 2014, οπότε και μίλησε στο Τζαμί στη Ράκκα μετά την κατάληψη της πόλης από τον IS και την αναγόρευσή της σε πρωτεύουσα του χαλιφάτου.
Το ντοκουμέντο του αλ Μπαγκνταντί είναι διάρκεια 46 λεπτών και αρχικά αναρτήθηκε από ένα site με συνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ πρόκειται για την πρώτη ομιλία του από τον προηγούμενο Νοέμβριο.