Που βρίσκονται τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και γιατί δεν μυρίζει μπαρούτι

Που βρίσκονται τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και γιατί δεν μυρίζει μπαρούτι

Περιορισμένη είναι η ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και ιδιαίτερα των αεροπλανοφόρων και αμφίβιων πλοίων-ελικοπτεροφόρων ένδειξη ότι δεν υπάρχει επικείμενη απειλή από κάποια χώρα, όπως η Βόρεια Κορέα. Παρά την εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ το Πεντάγωνο διατηρεί χαμηλό προφίλ στην κρίση της Κορεατικής χερσονήσου.

Οι ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις, εντάσσονται στον ετήσιο σχεδιασμό και ως εκτούτου δεν αποτελούν ένδειξη κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης.

Από την άλλη πλευρά η προσέγγιση ενός αεροπλανοφόρου και του συνοδεύοντος στόλου θα ήταν σαφές μήνυμα επικείμενης αντιπαράθεσης ή νέας επίδειξης ισχύος. Παρά τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ που βρίσκονται εν πλω δεν πλησιάζουν τη Βόρεια Κορέα, ούτε τα πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων.

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου

Τα Carrier Strike Groups βρίσκονται:

Το USS Nimitz CSG είναι καθ οδόν για ανάπτυξη στο πλαίσιο του 5ου Στόλου στον Αραβικό κόλπο, σε επιχειρήσεις προστασίας ναυσιπλοΐας και ως αποτρεπτική δύναμη απέναντι στο Ιράν.
The USS Ronald Reagan είναι καθ’ οδόν για τη Φθινοπωρινή περιπολία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Τα Amphibious Ready Groups/Και οι Μονάδες Εκστρατείας Πεζοναυτών

Το USS Kearsarge συμμετέχει σε επιχειρήσεις ανακούφισης από τους τυφώνες στην Καραϊβική.
Το USS America ARG θα αναπτυχθεί με τον 5ο Στολο στον Αραβικό Κόλπο.
Το USS Wasp επιχειρεί προσωρινά στην Καραϊβική, ενώ είναι καθ οδόν για την Ιαπωνία όπου θα αντικαταστήσει το USS Bonhomme Richard (LHD 6) που αποτελεί τη ναυαρχίδα του 7ου Στόλου

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Διαφήμιση