Τεράστιες αυξήσεις φόρων στην Τουρκία

Τεράστιες αυξήσεις φόρων στην Τουρκία

Μεγάλες αυξήσεις φόρων και εισαγωγή νέων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας καθώς η οικονομία έχει αποδυναμωθεί και η πολιτική τόνωσης δεν αποδίδει άμεσα καρπούς, ενώ την ίδια στιγμή αναζητά κεφάλαια για να στηρίξει μεγάλα έργα και τη χρηματοδότηση του στρατού και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαφήμιση

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση κατά 40% της φορολογίας των προσωπικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε  Τουρκία: Βουτιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ο υπουργός Οικονομικών Naci Ağbal δήλωσε ότι ένα σχέδιο θα σταλεί σύντομα στο κοινοβούλιο για να αυξήσει τους εταιρικούς φόρους στον χρηματοπιστωτικό τομέα από 20% σε 22%.

“Θα κάνουμε επίσης μια αναθεώρηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος … Θα αυξήσουμε τους φόρους στο τρίτο τμήμα του εισοδήματος από 27% σε 30% από το 2018”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ağbal μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Mehmet Şimşek και τον υπουργό Ανάπτυξης Lütfi Elvan .

Διαβάστε  Η Τουρκία απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ

Οι φόροι αυτοκινήτων στα ιδιωτικά αυτοκίνητα θα αυξηθούν επίσης στο 40% το 2018.

“Το υπάρχον φορολογικό σύστημα στις αυτοκινητοβιομηχανίες βασίζεται στον όγκο του κινητήρα των αυτοκινήτων. Θα το αλλάξουμε έτσι ώστε να βασίζεται στην αξία των ιδιωτικών αυτοκινήτων “, δήλωσε ο Άλλη.

Η Τουρκία αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα τον περασμένο Νοέμβριο, εφαρμοζόταν σε όλα, εκτός από τα φθηνότερα μοντέλα, σε αυτό που είπε τότε ο υπουργός Οικονομικών ήταν μια απάντηση στις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Ο φόρος υπολογίζεται στο 90% για τα οχήματα με κινητήρες μεταξύ 1.600cc και 2.000cc και το 145% για τα αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 2000cc.

Διαβάστε  Νέες συλλήψεις 300 στρατιωτικών στην Τουρκία

Διαφήμιση