if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Καναδάς

Απόφαση να υπερφορολογήσει τις πωλήσεις αεροσκαφών τύπου C της καναδικής Bombardier στις ΗΠΑ έλαβε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA συνεχίζονται και εντείνονται.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή φόρου 220% στις πωλήσεις του μοντέλου CS100, τη ναυαρχίδα των επιβατηγών αεροσκαφών της Bombardier, σε μια κίνηση που αντίκειται ευθέως στους κανονισμούς του ΠΟΕ και αποτελεί τον ορισμό της προστατευτικής πολιτικής, την οποία οι ΗΠΑ εντάσσουν στην έννοια “δίκαιο” εμπόριο που εισήγαγαν οι Τραμπ, Μακρόν Ερντογάν στη σύνοδο των G-20 και επιβεβαίωσαν στους G7.

Η απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ακολουθεί καταγγελία της Boeing κατά της Bombardier με αφορμή συμβόλαιο που έκλεισε με την αμερικανική αεροπορική Delta Airlines για την πώληση 125 αεροσκαφών τύπου CS100, το κόστος των οποίων η Boeing καταγγέλλει ότι είναι κάτω από το κόστος και στόχος είναι να σπάσει την αγορά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και τη Boeing η Bombardier επιδοτείται από την καναδική κυβέρνηση και ως εκ τούτου μπορεί να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές και να κερδίζει συμβόλαια εις βάρος αμερικανικών εταιριών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η τελική απόφαση αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο η ανακοίνωση του σκεπτικού του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου και των εν δυνάμει κυρώσεων, αποτελούν στρατηγική νίκη για τη Boeing.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version