ΗΠΑ : Εκρηκτική ανάπτυξη 3,1% στο δεύτερο τρίμηνο

ΗΠΑ : Εκρηκτική ανάπτυξη 3,1% στο δεύτερο τρίμηνο

Με ετήσιο ρυθμό 3,1% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας ακόμα και τη δεύτερη αναθεώρηση που για επέκταση 3%, όπως και τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης από τους πρώτους τρεις μήνες του 2015. Οι ιδιωτικές επενδύσεις αποθεμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι εκτιμάται στο παρελθόν, αλλά η γενική εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης παραμένει η ίδια.

Διαβάστε  Αναιμική η ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο αντανακλούσε κυρίως τις θετικές συνεισφορές των PCE, των μη μόνιμων επενδύσεων σε σταθερές επενδύσεις, των εξαγωγών, των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ιδιωτικών επενδύσεων αποθεμάτων, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις αρνητικές συνεισφορές των επενδύσεων σταθερών κατοικιών και των κρατικών και τοπικών δημόσιων δαπανών. Οι εισαγωγές, οι οποίες είναι μια αφαίρεση στον υπολογισμό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Το FBI απέκρυψε πόσες συσκευές μπορεί να παραβιάσει, τώρα το παραδέχεται

Η επιτάχυνση του πραγματικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο αντανακλούσε την ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων σε αποθέματα, την επιτάχυνση της PCE, την επιβράδυνση των εισαγωγών και την ανάκαμψη των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την κάμψη των σταθερών επενδύσεων σε κατοικίες, την επιβράδυνση των εξαγωγών, και μια κάμψη στις κρατικές και τοπικές κυβερνητικές δαπάνες.

Διαφήμιση