Σε υψηλό έτους η ανεργία στη Γαλλία

Σε υψηλό έτους η ανεργία στη Γαλλία

Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις απότη Γαλλική οικονομία, καθώς μετά τη μείωση της κατανάλωσης τώρα καταγράφεται και αύξηση της ανεργίας στα υψηλά έτους, παρά την εκλογή του πολλά υποσχόμενου Εμμάνουελ Μακρόν.

Διαφήμιση

Τα στοιχεία αυτά βαραίνουν στην ήδη πληγείσα δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου ο οποίος προωθεί μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων που θα επιτρέψουν την αύξηση της απασχόλησης. Οι πρωτοβουλίες Μακρόν έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα, με τους μεταφορείς να αποκλείουν εισόδους διυλιστηρίων.

Διαβάστε  Μειώνεται η ανεργία, δεν αυξάνεται η απασχόληση

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ως ανέργων στην ηπειρωτική Γαλλία αυξήθηκε κατά 22,3 χιλ., ή 0,6%, σε 3,54 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2017, το υψηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο. Ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε κατά 1,9 χιλιάδες σε 0,49 εκατομμύρια. Στα άτομα ηλικίας 25 έως 49 ετών αυξήθηκε κατά 16,9 χιλιάδες σε 2,13 εκατομμύρια.
Η ανεργία μεταξύ των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω αυξήθηκε κατά 3,5 χιλ. σε 0,92 εκατομμύρια. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μειώθηκαν κατά 0,3%.

Διαφήμιση