Φιάσκο οι αποκαλύψεις των Anonymous

Φιάσκο οι αποκαλύψεις των Anonymous

Σε πολυδιαφημισμένο φιάσκο εξελίσσονται οι πολυδιαφημισμένες αποκαλύψεις των Anonymous, λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο site της Τράπεζας της Ελλάδος και στη σελίδα τέλεσης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το περίεργο αυτό περιστατικό των κενών αποκαλύψεων εγείρει όμως εύλογα ερωτηματικά για τη δράση, τους στόχους και ενδεχόμενες διασυνδέσεις του γκρουπ, το οποίο επανεμφανίζεται απροσδόκητα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτικά και διπλωματικά περίοδο.

Χθες το απόγευμα το γκρουπ των ακτιβιστών hackers δημοσιοποίησε 10GB δεδομένων τα οποία είχαν κλαπεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ωστόσο με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρόκειται για δημόσιο υλικό, μελέτες, ανακοινώσεις και στοιχεία για το ευρύ κοινό.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οι Anonymous διέρρευσαν αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Από την Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνεται ότι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Διαβάστε  Διπλή επίθεση Ρώσων hackers στη Γερμανία, στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών

Οι Anonymous Greece υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν τις επιθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου. Πρώτος στόχος τους ήταν η ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

Το Crisis Monitor έχει εγκαίρως επισημάνει ότι η δράση των Anonymous παγκοσμίως είναι σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το γκρουπ Anonymous Greece επανεμφανίζεται ξαφνικά μετά από παρατεταμένη απουσία, ξαφνικά, προ μερικών ημερών. Όπως καταμαρτυρούν και τα στατιστικά αναζητήσεων της Google η δημοφιλία του όρου “Anonymous Greece” στις αναζητήσεις στον ιστό είναι πολύ πρόσφατη.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.