Ο Τραμπ μετέδωσε fake news για εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν

Ο Τραμπ μετέδωσε fake news για εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν

Ψευδής ήταν τελικά η είδηση που μετέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter το Σάββατο και την οποία αναπαρήγαγαν media στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, ελλείψει άλλων πηγών διασταύρωσης και λόγω του εγνωσμένου κύρους της θέσης και των πληροφοριών που διαθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν σήμερα αμερικανικά media επικαλούμενα πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών και το Πεντάγωνο, η εκτόξευση πυραύλου αυτή δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν από ραντάρ και πληροφοριοδότες στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε  Αντιδρούν Γαλλία και IAEA στις καταγγελίες Νετανιάχου για Ιράν, στηρίζει ο Πομπέο

Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον πρόεδρο των ΗΠΑ υπόλογο απέναντι στη διεθνή κοινότητα καθώς προδίδει προσπάθεια τεχνητής, ακόμα και στημένης, ανάφλεξης με το Ιράν με στόχο την κατάπτωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά και την αρνητική προδιάθεση της διεθνούς κοινότητας και κοινής γνώμης απέναντι στην Τεχεράνη.

Διαφήμιση

Ακολουθεί το επίμαχο tweet το οποίο δεν είχε διαγράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον λογαριασμό του μέχρι το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος, που το αναζήτησε το Crisis Monitor.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ, ως πρόεδρος, κατηγορείται για εσφαλμένα και αστήρικτα συμπεράσματα τα οποία μεταδίδει εν ήδη τετελεσμένων γεγονότων με το κύρος του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και τα οποία μπορούν να αποσταθεροποιήσουν το παγκόσμιο σύστημα.

Διαβάστε  Με νέους δασμούς σε εισαγωγές 200 δισ. απειλεί ο Τραμπ την Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγων μηνών Ινδία και Πακιστάν έφτασαν στα πρόθυρα θερμού διπλωματικού επεισοδίου από πλαστά tweets από ψεύτικο λογαριασμό που είχαν στήσει hackers προκαλώντας εικονική αντιπαράθεση των υπουργών Άμυνας των δυο χωρών, για καυτά ανοιχτά μέτωπα.

Διαφήμιση