Μηνύματα Χουλιαράκη σε αγορές, επενδυτές, θεσμούς

Μηνύματα Χουλιαράκη σε αγορές, επενδυτές, θεσμούς

Διαβεβαιώσεις προς πολλούς αποδέκτες για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα εκδήλωσης του Economist τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν και πλέον υπάρχει πιο καθαρός δρόμος μπροστά.

Διαφήμιση

Θέλοντας να δείξει την ισχυρή κυβερνητική βούληση για διατήρηση της αξιοπιστίας, του βελτιωμένου οικονομικού κλίματος και να εμβαθύνει την εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας στις αγορές και τους νυν αλλά και εν δυνάμει επενδυτές ο Γιώργος Χουλιαράκης επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Διευκρίνισε, όμως, ότι προέχει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από τέλος του έτους, ώστε να υπάρχει περίοδος με καθαρό αέρα από τον Ιανουάριο και «να κτίσουμε ένα αποθεματικό ασφαλείας για την έξοδο στις αγορές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να προσδιορίσουμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

Εκτίμησε ότι η ανεργία θα κλείσει το 2017 περίπου στο 20%, ενώ για το 2018 η εκτίμηση είναι ότι θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από 19%.

Έκανε λόγο για εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις υποστηρίζοντας ότι «τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν στην κρίση έχουν αντιμετωπιστεί». Ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα κλείσει στο 2,2% του ΑΕΠ και ότι το 2018 «θα πιάσουμε το φιλόδοξο 3,5%». Η πρόοδος, σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης απεικονίζεται και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Διαφήμιση