Κρίση ταυτότητας και διάσπαση στο ακροδεξιό AfD, επικρατούν οι ακραίοι

Κρίση ταυτότητας και διάσπαση στο ακροδεξιό AfD, επικρατούν οι ακραίοι

Με την επικράτηση των πλέον σκληροπυρηνικών ακροδεξιών ολοκληρώθηκε η αντιπαράθεση στο ακροδεξιό AfD, που μπήκε για πρώτη φορά στη γερμανική Βουλή και μάλιστα ως τρίτο κόμμα. Η συμπρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάνοντας ευθέως λόγο για ουσιαστικές διαφορές στο εσωτερικό, ενώ διατηρεί την έδρα της.

Διαφήμιση

Η Φράουκε Πέτρι ανακοίνωσε την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), κάνοντας λόγο για «εσωτερική διχογνωμία σε θέματα ουσίας».
Ήδη, από το βράδυ της Κυριακή η Πέτρι έλαβε αποστάσεις από τις επιθετικές δηλώσεις που ακολούθησαν την εκλογική επιτυχία του AfD.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε από κοινού με τον συμπρόεδρο Γιεργκ Μόιτεν και τους δύο κεντρικούς υποψηφίους Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Αλίς Βαϊντέλ, η Πέτρι, η οποία εξελέγη με απευθείας ψήφο στην περιοχή της Σαξονίας όπου τοAfD αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στο εσωτερικό υπάρχει διχογνωμία σε ό,τι αφορά την ουσία. Δεν πρέπει να το αποκρύψουμε αυτό από την κοινωνία».

Διαβάστε  Η Γερμανία αίρει τους ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό, η συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από την έδρα της.

Διαφήμιση