Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τον Τραμπ ότι κήρυξε πόλεμο, τρελή η ιδέα απαντά ο Λ. Οίκος

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τον Τραμπ ότι κήρυξε πόλεμο, τρελή η ιδέα απαντά ο Λ. Οίκος

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ απευθύνει η Βόρειος Κορέα, υποστηρίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε πόλεμο και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να καταρρίπτει τα βομβαρδιστικά που προσεγγίζουν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-χο, σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα η Κίνα είχε παρέμβει δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών ζητώντας να κατέβουν οι τόνοι, καθώς μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στον ΟΗΕ άνοιξε νέος κύκλος εμπρηστικής ρητορικής και προκλήσεων.

Ο Ρι επισήμανε ότι το δικαίωμα κατάρριψης δεν ισχύει μόνος εντός του εναέριου χώρου της Βορείου Κορέας αλλά και εκτός, ενώ σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτες κήρυξαν τον πόλεμο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τα βλέμματα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Στον Ρι απάντησε το Πεντάγωνο ζητώντας από την Πιονγιάνγκ να σταματήσει την εμπρηστική ρητορική, επισημαίνοντας ότι αν συνεχίσει θα αναγκαστεί να παράσχει στον πρόεδρο τις απαραίτητες στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα.

Έκκληση και στις δυο πλευρές να σταματήσεις τον πόλεμο λέξεων και δηλώσεων απηύθυνε εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικές παρεξηγήσεις.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Κυριακή, μέσω twitter, μετά την ομιλία του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ, ότι “ο κ. Ρι και και ο Κιμ Γιονγκ-ουν “δεν θα είναι για πολύ” εάν συνεχίσουν με αυτή τη ρητορική”

Τέλος, ο Ρι προσέθεσε ότι μετά από τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ όλες οι επιλογές είναι επί τάπητος στην αίθουσα επιχειρήσεων της ανώτατης ηγεσίας της Βορείου Κορέας. Η Πιονγιάνγκ έχει συνεχίσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών βομβών ενάντια στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, απαντώντας ότι οι δυνατότητες αυτές αποτελούν μέρος της αποτρεπτικής της ισχύος απέναντι στη βούληση των ΗΠΑ να καταστρέψει τη χώρα.

Διαβάστε  Λεφτά για... πυρηνικά, το deal που προσφέρουν στον Κιμ

Διαφήμιση