Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα μέσω… Fed και Κίνας προανήγγειλε ο Τραμπ

Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα μέσω… Fed και Κίνας προανήγγειλε ο Τραμπ

Την υπογραφή προεδρικού διατάγματος με επιπλέον κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας και μεμονωμένων προσώπων ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κίνηση η οποία κινείται σε πλαίσιο εκτός του προαποφασισμένου από τον ΟΗΕ και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία. Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια ασυνήθιστη κίνηση προανήγγειλε αντίστοιχες κυρώσεις και από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, πρακτική που συνιστά εμπλοκή στα εσωτερικά άλλου κράτους.

Διαφήμιση

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας τόσο μέσα από την ομιλία του στον ΟΗΕ όσο και με τις παρεμβάσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ Νίκι Χέϊλι, η υπογραφή του διατάγματος αποτελεί μια ακόμη εμπρηστική κίνηση που οδηγεί δε de facto κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ το νέο προεδρικό διάταγμα επιτρέπει στη Fed να επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα και οργανισμούς που σχετίζονται ευθέως ή έμμεσα με τη Βόρεια Κορέα ανεξαρτήτως της χώρας έδρας τους.

Σημειολογικά, η ανακοίνωση προηγήθηκε της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τους προέδρους της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας οι οποίοι στηρίζουν τις εκτός ΟΗΕ πρωτοβουλίες των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Κορέα: Συμφωνία αποπυρηνικοποίησης

Διαφήμιση