Τουρκικές προκλήσεις έξω από λιμάνι της Μυτιλήνης

Τουρκικές προκλήσεις έξω από λιμάνι της Μυτιλήνης

Νέα προβοκάτσια επιχείρησε η Τουρκία, αυτή τη φορά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρενοχλώντας ελληνικό πλωτό του λιμενικού έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, κίνηση η οποία φαίνεται να σχετίζεται με προσπάθεια προστασίας διακινητών προσφύγων.

Διαφήμιση

Το πλωτό του Λιμενικού είχε βγει στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να περισυλλέξει μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυνέλεξε μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Διαβάστε  Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων, χωρίς επεισόδια

Αφού οι άνδρες του Λιμενικού πήραν επάνω στο πλωτό όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος στην πρύμνη τους και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.

Διαβάστε  Αιγαίο: 28 παραβιάσεις, μια εικονική αερομαχία

Οι άνδρες του Λιμενικού έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Διαφήμιση