ΗΠΑ: 700 δισ. αμυντικές δαπάνες ενέκρινε η Γερουσία

ΗΠΑ: 700 δισ. αμυντικές δαπάνες ενέκρινε η Γερουσία

Αμυντικό προϋπολογισμό 700 δισ. δολαρίων ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Βόρεια Κορέα και με το μέτωπο στη Συρία να φλέγεται.

Η Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ψήφισε με διακομματική στήριξη, 89 υπέρ και 8 κατά, τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2018 καθώς και το πλαίσιο των αμυντικών δαπανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία περί τα 640 δισ. αφορούν τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για αγορά οπλικών συστημάτων, μισθοδοσία, κλπ και 60 δισ. είναι ο ανεξάρτητος προϋπολογισμός για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και άλλα ανοιχτά μέτωπα.

Αντίστοιχο νομοσχέδιο ενέκρινε και η Βουλή των Αντιπροσώπων τον Ιούλιο και τώρα κοινή επιτροπή καλείται να συγχωνεύσει τα δυο νομοσχέδια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η αντιπαράθεση για τις δαπάνες για τις δαπάνες διατήρησης του κοινωνικού κράτους, με τους Δημοκρατικούς να απειλούν να μπλοκάρουν τμηματικά τον αμυντικό προϋπολογισμό αν επηρεαστούν αρνητικά τα προγράμαμτα κοινωνικής πολιτικής.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ υπερβαίνει τα 619 δισ. του 2017 και φτάνει στα επίπεδα του 2011, ένδειξη της στροφής σε μια πιο επιθετική πολιτική.

Διαφήμιση

Διαφήμιση