Τρίτη αξιολόγηση: Τέλος του έτους βλέπει ολοκλήρωση ο Ντομπρόβσκις

Τρίτη αξιολόγηση: Τέλος του έτους βλέπει ολοκλήρωση ο Ντομπρόβσκις

Δηλώσεις με τις οποίες αποσυμπιέζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε το τέλος του έτους ως ιδανικό χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι «αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων».

«Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά στην πραγματικότητα αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί»

αναφέρει.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup ότι στόχος της Ελλάδας είναι μια καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς άλλες διευθετήσεις, δηλώνει ότι «αυτή η συζήτηση είναι λίγο πρώιμη».

«Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση» σημείωσε προσθέτοντας ότι «πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ».