Ελβετία: Πετούσαν 500ευρα στην τουαλέτα καταστήματος της UBS

Ελβετία: Πετούσαν 500ευρα στην τουαλέτα καταστήματος της UBS

Υπόθεση που εκ πρώτης όψεως δεν έχει ποινικό ενδιαφέρον αλλά σε μια πιο προσεκτική προσέγγιση είναι πιθανό να κρύβει πολύ περισσότερα διερευνά η αστυνομία της Ελβετίας καθώς κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν σε τουαλέτα υποκαταστήματος της UBS εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Αν και στην Ελβετία η καταστροφή τραπεζογραμματίων δεν αποτελεί ποινικά κολάσιμη ενέργεια, η αστυνομία που ενημερώθηκε και ανακάλυψε τα χαρτονομίσματα κατόπιν εντολής της εισαγγελίας διεξάγει εις βάθος έρευνα για τα κίνητρα της καταστροφής, το πρόσωπο-α του οποίου στην κυριότητα ήταν και ενδεχόμενες εγκληματικές πράξεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με τα συγκεκριμένα.

Συνήθως εγκληματίες καταστρέφουν χαρτονομίσματα όταν αυτά είναι προϊόν κάποιας πράξης (πχ κλοπής, απαγωγής) και έχουν σημανθεί στο σύστημα, ώστε αν χρησιμοποιηθούν να οδηγήσουν αμέσως στη σύλληψη του κατόχου.

Διαβάστε  Tax Justice Network: Η Ελβετία "μητέρα" των φορολογικών παραδείσων, έπονται 111

Ωστόσο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για ολόκληρες σειρές, όπως αυτές βγαίνουν από το πιεστήριο της ΕΚΤ και οι οποίες είχαν κοπεί με ψαλίδι, γεγονός που δείχνει είτε ότι πρόκειται για προϊόν παραχάραξης που δεν έχει εντοπιστεί, είτε για inside job που σημαίνει τρύπα στο σύστημα ασφαλείας της ΕΚΤ. Επιπλέον τα χαρτονομίσματα ανακαλύφθηκαν σε τουαλέτα καταστήματος της UBS στη Rue de la Corraterie, στο κέντρο της Γενεύης, το οποίο διαθέτει θησαυροφυλάκιο με θυρίδες.

Διαβάστε  Moody's: Γιατί αντέχουν στα χαμηλά επιτόκια οι ελβετικές τράπεζες

Διαφήμιση