Γέλεν και Μέι δίνουν τόνο στην εβδομάδα που έρχεται

Γέλεν και Μέι δίνουν τόνο στην εβδομάδα που έρχεται

Η Fed και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα βρεθούν την εβδομάδα που ξεκινά στο προσκήνιο καθώς συνεδριάζουν για τον καθορισμό των επιτοκίων και της νομισματικής πολιτικής. Σε πολιτικό επίπεδο η Τερέζα Μέι μιλά σε συνέδριο στη Φλωρεντία για τους όρους και τη διαδικασία στου Brexit όπου αναμένεται να δώσει εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά από τις τελευταίες διαβουλεύσεις σε επίπεδο ειδικών διαπραγματευτών και ενώ επισήμως οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Άλλα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν τα PMI των ΗΠΑ, τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη στέγαση και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το λιανικό εμπόριο του Ηνωμένου και τον PMI , του καταναλωτικού κλίματος και του πληθωρισμού, της Ευρωζώνης. Ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον για τις τιμές των κατοικιών στην Κίνα.

Διαβάστε  Η Εβδομάδα: 20-25 Φεβρουαρίου: Βαλκάνια και ευρωπαϊκός προϋπολογισμός

Θα είναι μια κουραστική εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παραδώσει την πιο πρόσφατη πολιτική της απόφαση και θα δημοσιεύσει τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις την Τετάρτη. Ενώ η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά, οι επενδυτές θα ψάξουν για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα συρρίκνωσης του ισολογισμού της Fed.

Διαφήμιση

Άλλα βασικά δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής: Flash PMIs; εκκινήσεις κατοικιών και άδειες οικοδόμησης · υφιστάμενες πωλήσεις στο σπίτι. τρεχούμενος λογαριασμός; τιμές εξαγωγής και εισαγωγής · οι τιμές των κατοικιών από τους Fannie Mae και Freddie Mac. Φιλαδέλφεια Fed Manufacturing Index? Δείκτης της αγοράς κατοικιών NAHB; και των συνολικών καθαρών ροών κεφαλαίων.

Διαβάστε  Πέρασαν τα stress tests της Fed και 35 τράπεζες, αλλά...

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πρωθυπουργός Theresa May θα δώσει μια ομιλία σχετικά με την Brexit στη Φλωρεντία, η οποία μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για τη στάση της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις. Επίσης, στο προσκήνιο θα είναι: οι λιανικές πωλήσεις, οι παραγγελίες βιομηχανικών τάσεων CBI και τα καθαρά στοιχεία δανεισμού του δημόσιου τομέα.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αναμένεται ο flash PMI για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Οι αγορές θα επικεντρωθούν επίσης στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Γερμανία ZEW οικονομικό συναίσθημα? Αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ · και της Νορβηγίας.

Διαβάστε  Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, έδωσε σήμα για αύξηση τον Μάρτιο

Στην Ιαπωνία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συναντηθεί, αλλά δεν αναμένονται αλλαγές στη νομισματική πολιτική. Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας θα παρακολουθείται επίσης.

Στην Αυστραλία, η RBA θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία αναμένεται να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προοπτικές της τράπεζας για πολιτική.

Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τις τιμές των κατοικιών στην Κίνα. Νότια Αφρική, Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ταϊβάν · και της Μαλαισίας και της Νότιας Αφρικής και του Καναδά.

Διαφήμιση