Εκρηξη στο μετρό του Λονδίνου: Φήμες για ισχυρή αλλά αποτυχημένη βόμβα

Εκρηξη στο μετρό του Λονδίνου: Φήμες για ισχυρή αλλά αποτυχημένη βόμβα

Για αποτυχημένη έκρηξη της βόμβας στο μετρό του Λονδίνου κάνουν λόγο βρετανικά media υποστηρίζοντας ότι η βόμβα περιείχε εκρηκτικές ύλες που θα κόστιζαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, εκδοχή που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η βόμβα εξερράγη προκαλώντας τον τραυματισμό 26 ανθρώπων, κάποιοι εκ των οποίων έμμεσα καθώς ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια διαφυγής. Πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με ωρολογιακό διακόπτη, η συνδεσμολογία του οποίου δεν παραπέμπει σε επαγγελματίες αλλά σε ερασιτέχνες.

Διαβάστε  Μέι: Ο Τραμπ ήθελε να πάω την ΕΕ στα δικαστήρια

Ήδη για το περιστατικό έχουν συλληφθεί ένας 18χρονος και ένας 21χρονος, για τους οποίους οι αρχές δεν έχουν δώσει περαιτέρω στοιχεία. Την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο μικρού και πλήρως αυτόνομου πυρήνα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαρρέουν ότι πρόκειται για χτύπημα μετά τα video του IS που καλούσαν σε επιθέσεις σε τρένα και συνδέουν άμεσα τα δυο γεγονότα.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ στηρίζει την... καμμένη Μέι

Λίγο μετά την έκρηξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε ότι η Σκότλαντ Γιάρντ γνώριζε εκ των προτέρων του δράστες, προκαλώντας την αντίδραση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Το Σάββατο η επιτροπή COBRA της βρετανικής κυβέρνησης ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού στο Λονδίνο σε “κρίσιμο” που σημαίνει ανησυχία για επικείμενο χτύπημα και συνεπάγεται ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους και σε σημαντικές υποδομές.

Διαβάστε  Ο Τραμπ έκαψε τη Μέι μέσα στο σπίτι της, άνοιξε κούρσα διαδοχής

Διαφήμιση