Το Ιράν δείχνει τα δόντια του στις ΗΠΑ: Καταγγελία για συμπαιγνία Ουάσιγκτον-ISIS

Το Ιράν δείχνει τα δόντια του στις ΗΠΑ: Καταγγελία για συμπαιγνία Ουάσιγκτον-ISIS

Στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες για συνεργασία των ΗΠΑ με το Ισλαμικό Κράτος, τις οποίες έχουν επί μακρόν διατυπώσει το Ιράν και η Ρωσία, ισχυρίζονται ότι έχουν οι Φρουροί της Επανάστασης στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT οι IRGC κατάφεραν να διεισδύσουν στα στρατιωτικά κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ και να αποκτήσουν έγγραφα που φέρεται ότι αποδεικνύουν συμπαιγνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και του ISIS στην περιοχή.

Στην αποκάλυψη προέβη Ιρανός Ταξίαρχος της αεροπορίας κατά τη τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την Παρασκευή, γεγονός που εισάγει νέα δεδομένα και στέλνει μήνυμα στην Ουάσιγκτον τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει την ένταση της αντιπαράθεσης, προσπαθώντας να δημιουργήσει μέτωπο μαζί με το Ισράήλ και τη Σαουδική Αραβία πιέζοντας για επανεξέταση της συμφωνίας των έξι.

“Έχουμε έγγραφα που δείχνουν τη συμπεριφορά των Αμερικανών στο Ιράκ και τη Συρία. Ξέρουμε τι έκαναν εκεί οι Αμερικανοί, τι παραμέλησαν και πώς υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος”

δήλωσε ο ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης. Ενώ συνέχισε καθιστώντας σαφές ότι τον τελικό λόγο έχει η Τεχεράνη και η μετριοπαθής κυβέρνηση, αν και οι Φρουροί της Επανάστασης υπάγονται απευθείας στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Διαφήμιση

Αν το IRGC λάβει το πράσινο φως για να απελευθερώσει τα έγγραφα, θα φέρει περισσότερα «σκάνδαλα» για τις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις κατηγορίες που εκτοξεύει ο Ταξίαρχος η επίσημη θέση του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ δεν έχει μεταβληθεί και οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν κοινοποιηθεί μέσα από επίσημα κανάλια και διαύλους επικοινωνίας στη διεθνή κοινότητα. Συνεπώς η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ΗΠΑ αλλά δεν προβαίνει -ακόμα τουλάχιστον- σε δημοσιοποίηση του θέματος προς τη διεθνή κοινότητα, ανεξαρτήτως των διαστάσεων που οι δηλώσεις μπορεί να προσλάβουν.

Διαβάστε  Αντιδρούν Γαλλία και IAEA στις καταγγελίες Νετανιάχου για Ιράν, στηρίζει ο Πομπέο

Τον Ιούνιο, μετά από επιθέσεις στην Τεχεράνη που σκότωσαν 17 άτομα, ο αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Mostafa Izadi, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξήγαγαν «αντιπολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή» μέσω των τρομοκρατών του IS, το οποίο ήταν ένα «νέο τέχνασμα από τις αλαζονικές δυνάμεις ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία”.

Διαβάστε  Συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Τραμπ

Οι κατηγορίες του ταξίαρχου Izadi υποστηρίχθηκαν από τον Ιρανό βουλευτή Ali Larijani, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ευθυγραμμιστεί με το ISIL στην περιοχή». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσταλεί στοιχεία που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες.

Διαφήμιση