“Πατέρα όλων των βομβών” ανακοίνωσε το Ιράν

“Πατέρα όλων των βομβών” ανακοίνωσε το Ιράν

Κινήσεις επίδειξης ισχύος κάνει η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, στέλνοντας μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς και καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση Ρουχανί μπορεί να είναι μετριοπαθής και να αποφεύγει τις συγκρούσεις, ο ανώτατος θρησκευτικός άρχοντας όμως, ο Χομεϊνί, έχει αρχίσει να αισθάνεται ενοχλημένος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT υψηλόβαθμος αξιωματούχους των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα που υπάγεται απευθείας στον θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αγιοτολάχ Χομεϊνί, δήλωσε ότι το Ιράν διαθέτει την ισχυρότερη συμβατική βόμβα τον “πατέρα των βομβών”. Ο Amir Ali Hajizadeh, ανακοίνωσε ότι η βόμβα κατασκευάστηκε μετά από αίτημα της αεροπορίας των Φρουρών και είναι ισχυρότερη από αυτή των ΗΠΑ και μια ακόμη που διαθέτει η Ρωσία.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

Όπως δήλωσε ο Amir Ali Hajizadeh η εγχώρια αμυντική βιομηχανία κατασκεύασε μια βόμβα μεγέθους 10 τόνων, η οποία είναι τώρα έτοιμη προς χρήση. Η συγκεκριμένη βόμβα μπορεί να ριφθεί από αεροσκάφος τύπου Ilyushin, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τα δραστικά στοιχεία και τις καταστρεπτικές ιδιότητες της.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τα Βαλκάνια πουλάνε όπλα εκεί που η ΕΕ σταματάει

Όπως αναφέρει το RT η βόμβα που δημιούργησε το Ιράν είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη από αυτή που διαθέτουν οι ΗΠΑ και ονομάζεται “μητέρα των βομβών” και η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο στο Αφγανιστάν πλήττοντας τούνελ σε βουνό.

Η αμερικανική MOAB έχει βάρος 9,8 τόνων και δραστική ύλη αντίστοιχη 11 τόνων TNT, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το Ιράν ωστόσο δεν αποκλείεται να συγκρουστεί με τη Ρωσία για το όνομα “πατέρας των βομβών” καθώς το χρησιμοποίησε πρώτα η Μόσχα για βόμβα που δημιουργήθηκε το 2007.

Διαβάστε  Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Τουρκίας λόγω τροπολογίας για πάγωμα εξοπλισμών

Διαφήμιση