Εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ κατά Σκότλαντ Γιάρντ μετά την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ κατά Σκότλαντ Γιάρντ μετά την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Παρέμβαση με αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες επιπλοκές στις σχέσεις της MI-6 με τη CIA πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η Σκότλαντ Γιάρντ γνώριζε τους δράστες, ενώ την ίδια στιγμή οι βρετανικές αρχές διαρρέουν ότι δεν έχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν τον δράστη ή τους δράστες.

Για «άρρωστους και παράφρονες» οι οποίοι ήταν γνωστοί στη Σκότλαντ Γιαρντ κάνει λόγο, με μήνυμά του μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Διαφήμιση

«Άλλη μία επίθεση στο Λονδίνο από έναν χαμένο τρομοκράτη. Πρόκειται για άρρωστους και παράφρονες ανθρώπους που ήταν γνωστοί στη Σκότλαντ Γιαρντ. Πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά!»

έγραψε στο λογαριασμό του twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ψέγοντας τις βρετανικές αρχές για καθυστερημένη αντίδραση.

Δεδομένου ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει ανακοινώσει πληροφορίες σχετικές με την ταυτότητα των δραστών, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται σε δράστες προηγούμενων επιθέσεων ή είχε κάποια πληροφόρηση εκ μέρους των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η αστυνομία του Λονδίνου, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ντ. Τραμπ.