Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρομοκράτες στη Σομαλία

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρομοκράτες στη Σομαλία

Με βομβαρδισμό θέσεων της Αλ Σεμπάμπ απάντησαν οι ΗΠΑ στην πρόφαση επίθεση μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη ολόκληρης πόλης.

Έξι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση Αφρικής (AFRICOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων. Οι επιδρομές έγιναν περίπου στις 02:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) περίπου 260 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή σομαλική κυβέρνηση.

Διαβάστε  Ξεκίνησαn οι εκλογές στην Αίγυπτο, τρέχει μόνος ο Αλ Σίσι

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα εξουσιοδοτημένα και κατάλληλα μέσα» που διαθέτουν για να «πλήττουν τρομοκράτες, στρατόπεδα εκπαίδευσης και καταφύγιά τους στη Σομαλία, στην περιοχή και στον κόσμο».

Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο τον Μάρτιο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις -από αέρος ή χερσαίες – για να υποστηρίζει τη σομαλική κυβέρνηση. Μέχρι τότε, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έπρεπε να εγκρίνονται από διάφορες υπηρεσίες και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.
Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε  Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για ξέσπασμα Έμπολα στο Κονγκό

Διαφήμιση