Ρωσία: “Ψήφισαν και τα δέντρα” στο εκλογικό τμήμα 333

Ρωσία: “Ψήφισαν και τα δέντρα” στο εκλογικό τμήμα 333

Ενδείξεις που εγείρουν ερωτηματικά και μπορούν να θέσουν εν αμφιβόλω την εκλογική διαδικασία στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία έχει το Reuters, καθώς ρεπόρτερς του δικτύου έχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για μεγάλης κλίμακας νοθεία σε εκλογικό κέντρο στη ρωσική πόλη Vladikavkaz.

Οι δημοσιογράφοι του Reuters παρακολούθησαν την ψηφοφορία σε έξι εκλογικά τμήματα την Κυριακή. Και οι έξι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν αποκλίσεις, διαφορετικών μεγεθών, μεταξύ της επίσημης ψηφοφορίας και του αριθμού των ψηφοφόρων που καταμέτρησαν οι ρεπόρτερς. Οι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες καθ όλη τη διάρκεια των εκλογών, εκτός από ένα εκλογικό κέντρο όπου ένας δημοσιογράφος καθυστέρησε επειδή δεν είχε αρχικά άδεια.

Διαβάστε  Ιταλία: Η Δεξιά επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, Πέντε Αστέρια και Αριστερά χάνουν

Αν και σε όλα τα εκλογικά κέντρα που παρακολούθησαν στις διαδικασίες οι δημοσιογράφοι εντόπισαν αποκλίσεις, η εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος για το σύνολο της επικράτειας είναι πρακτικά αδύνατη.

Σύμφωνα με το Reuters στο εκλογικό κέντρο 333 στη ρωσική πόλη Vladikavkaz, καταμετρήθηκαν από το δημοσιογραφικό συνεργείο μόνο 256 ψηφοφόροι, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να έχουν ψηφίσει 1867 άτομα.

Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας αποτελούν παραδοσιακά προοίμιο των εθνικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το 2018.

Όταν τα επίσημα αποτελέσματα για το εκλογικό τμήμα αριθ. 333 δηλώθηκαν, η προσέλευση αρχικά ήταν 1.331 άτομα, ενώ συνεχεία αναθεωρήθηκε σε 1.867 την Τρίτη. Αυτό είναι περισσότερο από επτά φορές υψηλότερο από τον αριθμό των ψηφοφόρων που υπολογίζεται από το Reuters – με το 73% των ψήφων να πηγαίνουν στην Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε  "Επιχείρηση Πούτιν" για να στριμώξουν τον Κόρμπιν

“Πρέπει να εξασφαλίσουμε το 85 τοις εκατό για την Ενωμένη Ρωσία. Διαφορετικά, ο τσάρος θα σταματήσει να μας παρέχει χρήματα “, ανέφερε ο δημοσιογράφος Σεργκέι Λιούτικοφ, σε μια προφανή αναφορά στον Πούτιν. Ο Πούτιν είναι το ισχυρό φαβορί για τις εκλογές του 2018, ενώ ο μοναδικός αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι είναι πλέον να μη μπορεί να είναι υποψήφιος καθώς έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση καθώς και για τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που διοργανώνει.

Διαβάστε  Στρατός, πλοία και ρώσικος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αρκτική

Οι ενδείξεις χαμηλής προσέλευσης του κόσμου στις επερχόμενες εκλογές πληθαίνουν καθώς πολλοί ψηφοφόροι φαίνονται αδιάφοροι καθώς από τη μια η εθνική περηφάνια φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, από την άλλη πλευρά η οικονομία όμως παραμένει σε πρόβλημα, κυρίως λόγω των κυρώσεων για την Ουκρανία.