Euro-Arab Summit: Το συνέδριο κόμβος τραβάει μεγάλες προσωπικότητες

Euro-Arab Summit: Το συνέδριο κόμβος τραβάει μεγάλες προσωπικότητες

Σημαντικές προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη δεύτερη Ευρω-Αραβική Σύνοδο, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Dr. Joseph Muscat, ο υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου της Ιορδανίας, κ. Yarub Qudah.

Διαφήμιση

Παράλληλα στο συνέδριο θα συμμετάσχει η Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα & ΜΜΕ, κα. Elzbieta Bienkowska, ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής για την Ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Dominique Ristori, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, κ. Miguel Angel Moratinos, ο κ. Nael Al Kabariti, Πρόεδρος της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων.

Διαβάστε  Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης

Επιβεβαιωμένες συμμετοχές υπάρχουν επίσης από αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αραβικά διμερή επιμελητήρια, ευρωπαϊκές οργανώσεις και υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών και αραβικών εταιριών. Σύντομα θα ανακοινωθούν και επιβεβαιώσεις από αρχηγούς κρατών του Αραβικού κόσμου.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας κ.α.

Η φετινή ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει μεταξύ άλλων καίρια θέματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης και του Αραβικού κόσμου, τη συνεργασία στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, την εκπαίδευση, τον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων των Αραβικών χωρών σε χώρες της Ε.Ε. και των Ευρωπαϊκών επενδύσεων στον Αραβικό κόσμο.
Το EU Arab World Summit θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, με την άμεση υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Διαβάστε  Μήνυμα Στουρνάρα για καλύτερη λειτουργία των θεσμών από την Ευρω-Αραβική Διάσκεψη

Την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν ο κ. Συμεών Γ. Τσομώκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οικονομικού Forum Δελφών, ο κ. Tawfic Khoury, Πρόεδρος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group, ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, πρώην Πρόεδρος του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης και ο κ. Faysal Abou Zaki, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group.

Στρατηγικός εταίρος και χορηγός της εκδήλωσης είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC). Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης είναι η ‘Palestinian Greek Friendship Cooperation and Association’, Αργυρός χορηγός είναι η εταιρία ΔΕΠΑ Public Gas Corporation S.A. και υποστηρικτές είναι οι εταιρίες Salfo and Associates S.A., Noisis Development Consultants, η Olympia Electronics, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Διαβάστε  Ανοίγουν οι εργασίες της Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης (live)

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι εταιρίες Crisis Monitor, Greek Diplomatic Life Magazine, Swiss Arab Network και Middle East Business Magazine & News.

Διαφήμιση