Η Ίρμα υποβαθμίστηκε αλλά σαρώνει ακόμα το Μαϊάμι

Η Ίρμα υποβαθμίστηκε αλλά σαρώνει ακόμα το Μαϊάμι

Σε τυφώνας κατηγορίας 3 υποβαθμίστηκε η Ίρμα καθώς διέρχεται από το Μαϊάμι και έχοντας εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπων από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα λόγω των πλημμυρών στη Φλόριντα και προστίθενται στους 14 που σκοτώθηκαν στο πέρασμα του τυφώνα από την Καραϊβική.

Στο Μαϊάμι πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σε όλη την πολιτεία ο τυφώνας βύθισε στο σκοτάδι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που εκατομμύρια άλλα κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνουν τις δυτικές ακτές της πολιτείας, επισήμαναν σήμερα οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου θα χρειαστεί εβδομάδες.

Η FPL, η μεγαλύτερη πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλόριντα, γνωστοποίησε ότι περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια από τους πελάτες της δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα γύρω στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, ιδίως στις κομητείες Μαϊάμι Ντέιντ, Μπρόουαρντ και Παλμ Μπιτς.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί «πολύ σύντομα» στη Φλόριντα. «Ελπίζω ότι δεν θα βρεθούν πάρα πολλοί άνθρωποι στην πορεία του (…). Προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι πολίτες έφυγαν» δήλωσε ο πρόεδρος μόλις αφίχθη στον Λευκό Οίκο, αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο στην προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου ενημερωνόταν αδιαλείπτως για την εξέλιξη της κατάστασης στη Φλόριντα.