Πρόσβαση σε κινεζικό χρήμα βρήκε η ΔΕΗ

Πρόσβαση σε κινεζικό χρήμα βρήκε η ΔΕΗ

Μνημόνιο συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας υπέγραψε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα και δια της οποίας επιχειρείται η αναβάθμιση και εμβάθυνση της διακρατικής συνεργασίας.

Η υπογραφή MoC μεταξύ της ΔΕΗ και της CDB ακολουθεί την είσοδο της κρατικής κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ και την είσοδο του φορέα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά σημαντική» εξέλιξη, η οποία ωφελεί τόσο την εταιρεία όσο και τη χώρα, γενικότερα.

Διαφήμιση

Υπογραμμίζοντας ότι η CDB αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμού του κόσμου, ο επικεφαλής της ΔΕΗ μετέφερε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Τράπεζας να «χρηματοδοτήσει έργα στην Ελλάδα».

Άλλωστε, όπως εξήγησε στη συνέχεια, η ΔΕΗ επεξεργάζεται ήδη κάποια επενδυτικά σχέδια, τα οποία «σε μικρό διάστημα θα πάρουν σάρκα και οστά»

«Έχουμε μπροστά μας δύο project και αφού τα ολοκληρώσουμε, θα κάνουμε πρόταση στην CDB» διευκρίνισε, εκτιμώντας ότι «εντός των επόμενων μηνών, θα υπάρξουν νέα».