Ο Ερντογάν προσπαθεί να σπάσει την καραντίνα με Τραμπ

Ο Ερντογάν προσπαθεί να σπάσει την καραντίνα με Τραμπ

Κινήσεις με στόχο να σπάσει την άτυπη διεθνή καραντίνα που του έχει επιβληθεί κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πέτυχε συνάντηση με τον Ντόνλαντ Τραμπ στο περιθώρι της Συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η τελευταία συνάντηση των δυο ηγετών πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν κάθε άλλο παρά ευνοϊκά για την Άγκυρα, καθώς δεν πέτυχε την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι ΗΠΑ εξόπλισαν τους Κούρδους της Συρίας, κρατούν ουδέτερη στάση στο Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του ιρανικού Κουεδιστάν και 19 σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου αντιμετωπίζουν κατηγορίες στις ΗΠΑ και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ αιτήθηκε τη συνάντηση και έλαβε θετική απάντηση, ωστόσο είναι άγνωστη η ατζέντα της συζήτησης. Ερντογάν και Τραμπ αναμένεται να συζητήσουν για τις «παγωμένες» μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και το θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαβάστε  Σκληρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: "Άγκυρα σταθερότητας" η Ελλάδα

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα, στο περιθώριο της διεξαγωγής του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με βασικό αντικείμενο συζήτησης στην ατζέντα, την ψήφιση νέων κυρώσεων εναντίον της Βόρειοας Κορέας.