if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Hackers έγδυσαν την Equifax πήραν διευθύνσεις, κάρτες και προσωπικά στοιχεία για 143 εκατ. καταναλωτές

Προσωπικά δεδομένα 143 εκατ. Αμερικανών υπέκλεψαν hackers που είχαν μπει επί μήνες στις βάσεις δεδομένων της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης πιστωτικών καρτών και αξιολόγησης καταναλωτών των ΗΠΑ, της Equifax. Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 125 εκατομμύρια νοικοκυριά και ότι είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν μαζικά στοιχεία καταναλωτών και ενδεχομένως επαρκή για την πλαστοπροσωπία και τη χαρτογράφησή τους.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρίας, η παραβίαση των δικτύων της από hackes ξεκίνησε τον Μάιο του τρέχοντος έτους και συνεχίστηκε έως ότου ανακαλυφθεί στις 29 Ιουλίου. Ενώ οι hackers δεν φαίνεται να απέκτησαν πρόσβαση στις “βασικές βάσεις δεδομένων όπου υπάρχουν στοιχεία για την τις κινήσεις και τα πιστωτικά σκορ των καταναλωτών ή εμπορικών των πιστώσεων” με τη δημιουργία πιστωτικών αποτελεσμάτων, απέκτησαν κάποιες πολύ σημαντικές προσωπικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι hackers είχαν πρόσβαση στα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης, στις ημερομηνίες γέννησης και στις διευθύνσεις για έναν μεγάλο – αλλά μέχρι στιγμής απροσδιόριστο – αριθμό καταναλωτών στις ΗΠΑ. Η απώλεια δεδομένων περιελάμβανε επίσης αριθμούς πιστωτικών καρτών για περισσότερους από 200.000 Αμερικανούς και τεκμηρίωση σχετικά με διαφορές που περιέχουν προσωπικές και αναγνωριστικές πληροφορίες για περίπου 180.000 Αμερικανούς.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα στοιχεία συναλλαγών αποκαλύπτουν επίσης ότι τρία κορυφαία στελέχη της Equifax πούλησαν μετοχές αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, σύμφωνα με το Bloomberg.

“Αυτό είναι σαφώς ένα απογοητευτικό γεγονός για την εταιρεία μας και αυτό που χτυπά στην καρδιά του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Ζητώ συγνώμη από τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς πελάτες μας για την ανησυχία και την απογοήτευση που αυτό προκαλεί”,

δήλωσε ο CEO της εταιρείας Richard F Smith σε μια δήλωση. Η Equifax αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version