58 νεκροί από σεισμό 8,4R στο Μεξικό

58 νεκροί από σεισμό 8,4R στο Μεξικό

Στους 58 νεκρούς έχει σκαρφαλώσει ο έως τώρα, δραματικός απολογισμός, απολογισμός του φονικού σεισμού μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 100 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτηρίων.

Διαφήμιση

Οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικό βγήκαν στους δρόμους μετά από τον σεισμό, ενώ σε κάποιες συνοικίες διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία «τα πρωτόκολλα της πολιτικής προστασίας» εξαιτίας της μεγάλης ισχύος της σεισμικής δόνησης.