Στην Αθήνα ο Μακρόν, μαζεύει συμμάχους

Στην Αθήνα ο Μακρόν, μαζεύει συμμάχους

Στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας βρίσκεται σήμερα ο Γάλος πρόεδρος, Εμμάνουελ Μακρόν, σε μια επίσκεψη που αν και αντιμετωπίζεται ως προοίμιο διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, στην πραγματικότητα αποτελεί μια προσπάθεια αναδιάταξης των σφαιρών επιρροής στην Ευρώπη. Ο Γάλλος πρόεδρος εκμεταλλεύεται το κενό ηγεμονίας που δημιουργούν στην Ευρώπη οι γερμανικές εκλογές και επιχειρεί να δρέψει τα οφέλη της “υποστηρικτικής” προς την Ελλάδα πολιτικής της κυβέρνησης Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος θεωρώντας δεδομένη τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης θα προβεί στην ανακοίνωση του σχεδίου του για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Ευρωζώνης από την Πνύκα, σε μια κίνηση υψηλών συμβολισμών.

«Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την Ευρωζώνη»,

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit», σημειώνει επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαφήμιση

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αφιχθεί στις 13.00 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, κομίζοντας – σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας – «μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία που θα εκφωνήσει στον Λόφο της Πνύκας. «Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την Ευρωζώνη», δήλωσαν στο ίδιο πρακτορείο πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό, αλλά και 39 Γάλλους επιχειρηματίες. Περίπου 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο κ. Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19.00 θα μεταβεί στο λόφο της Πνύκας, όπου ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας θα απευθύνουν ομιλίες και στις 21.00 ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα παραχωρήσουν προς τιμήν του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του, επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο.