Η Deutsche Bank πονάει από την πολιτική του Ντράγκι

Η Deutsche Bank πονάει από την πολιτική του Ντράγκι

Ένδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank και της αδυναμίας επίλυσής τους μέσα από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει την τελευταία 2ετία είναι οι δηλώσεις του CEO της γερμανικής τράπεζας με τις οποίες καλεί την ΕΚΤ να “σκοτώσει το QE” και να ανεβάσει τα επιτόκια, ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί και η πολιτική και χρονική σημειολογία τους.

Η δήλωση του Τζον Κράιαν έρχεται μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ για τον καθορισμό των επιτοκίων και ενδεχομένων παρεμβάσεων στη νομισματική πολιτική και προηγείται μερικών ημερών των γερμανικών εκλογών.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

Αν συνυπολογιστεί η χρονική περίοδος και η σημειολογία των δηλώσεων τότε είναι προφανές ότι η Deutsche Bank παίζει το ρόλο της στο πλευρό της Άγκελα Μέρκελ, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα εντός και εκτός της Γερμανίας.

Ο Κράιαν ζήτησε από την ΕΚΤ να βάλει τέλος στην υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική -ανεξάρτητα της δυναμικής του ευρώ- κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από τη Handelsblatt.

«Η περίοδος του φθηνού χρήματος στην Ευρώπη θα πρέπει να τελειώσει, παρά την ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος»

τόνισε, χαρακτηριστικά, καλώντας τη Φρανκφούρτη να ξεκινήσει τη διαδικασία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Διαβάστε  Proxy war Τσακαλώτου-Ντράγκι μέσω... Ντρούτι, για τα κλειδιά των τραπεζών

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία, έρχονται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε τροποποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα συμβεί στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τα απόνερα του Brexit, ο Κράιαν απηύθυνε έκκληση προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ευρώπη, να επιλέξουν τη Φρανκφούρτη. «Είναι η μόνη πόλη, η οποία πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις» έσπευσε να προσθέσει, καταλήγοντας.

Διαβάστε  ΕΚΤ: Στον "ορρό" του QE και μετά τον Σεπτέμβριο η Ευρωζώνη