Δηλώσεις-δόλωμα για τον Τραμπ από Βορειοκορεάτες διπλωμάτες

Δηλώσεις-δόλωμα για τον Τραμπ από Βορειοκορεάτες διπλωμάτες

Κινήσεις και δηλώσεις-δόλωμα για να προκαλέσουν τον Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούν αξιωματούχοι της Βορείου Κορέας στα διεθνή φόρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της αντιπαράθεσης και να υποβιβάσουν το θέμα που προκαλεί τη ντε φάκτο εμπλοκή της διεθνούς κοινότητας.

«Δώρο» για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε η Βόρεια Κορέα την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα.
Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Χαν Τάε Σονγκ έκανε τις σχετικές δηλώσεις στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

«Τα μέτρα αυτοάμυνας που έλαβε η χώρα μου, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ»,

τόνισε ο Χαν, ενώ συνέχεσε προειδοποιώντας:

Διαφήμιση

«Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής Τύπος παρατήρησε αλλαγή στάσης και επίδειξη αυτοσυγκράτησης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην κορεατική χερσόνησο.