Περίεργες συμπτώσεις με υπόνοιες ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Περίεργες συμπτώσεις με υπόνοιες ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Ένα περιστατικό που προκαλεί ανησυχία και εγείρει ερωτηματικά τόσο σε σχέση με τον “ισλαμιστικό κίνδυνο”, όσο και για τον τρόπο που δράσης των αρχών στην Ελλάδα, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά από τη δημοσίευση άρθρο στο protothema.gr για το ενδεχόμενο επίθεσης “μοναχικού λύκου” στην Ελλάδα.

Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και το δημοσίευμα της kathimerini.gr για την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Αστυνομίας και αναβάθμισής της σε “μικρή ΕΥΠ” τότε οι πιθανότητες σύμπτωσης όλων αυτών περιορίζονται.

Διαβάστε επίσης: Ποιοί και γιατί φτιάχνουν τρομο-κλίμα στην Ελλάδα

Διαφήμιση

Χθες το βράδυ νέο δημοσίευμα πάλι από την kathimerini.gr αναφερόταν εκτενώς στους “ιμάμηδες του μίσους” στην Αθήνα και στους άτυπους χώρους προσευχής των ισλαμιστών στην Ελλάδα προτάσσοντας την ανάγκη ελέγχου τους υπό το φόβο ριζοσπαστικοποίησης ατόμων μέσα από αυτούς.

Ο ιρακινός με το σπαθί

Όπως μετέδωσαν tanea.gr, ένας 34χρονος Ιρακινός, που κινείτο απειλητικά ανάμεσα στους πολίτες, συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να ειδοποιήθηκε από τον φύλακα του Μουσείου. Ο 34χρονος είχε αποφυλακισθεί προσφάτως για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

Την Παρασκευή είχε σημειωθεί μια ακόμη προσαγωγή, την οποία οι αρχές χαρακτήρισαν ύποπτη, ενός άνδρα που φώναζε “αλαχού ακμπάρ” έξω από τη διεύθυνση αλλοδαπών της αστυνομίας.

Η ίδια εφημερίδα, “Το Βήμα” είχε αποκαλύψει προ τριημέρου είχαν προσαχθεί από την πλατεία Κολιάτσου τέσσερα άτομα από το Μπαγκλαντές με την υπόνοια ότι ήλεγχαν μουσουλμάνους για την εφαρμογή της “Σαρίας”.

Επιπλέον έχουν διαπιστωθεί ακραία κηρύγματα σε 7-8 άτυπους χώρους προσευχής μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας. Στελέχη της ΕΛΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν τα κίνητρα του 34χρονου, αν έχει ψυχολογικά προβλήματα η αν είχε “θρησκευτικούς” λόγους για αυτή την κίνησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πάντως να ανέφερε στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν ότι ήθελε να εκφοβίσει τους πολίτες.