Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την πυρηνική δοκιμή, εξαντλεί τα περιθώρια

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την πυρηνική δοκιμή, εξαντλεί τα περιθώρια

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνεται η πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου εξέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας λίγες ώρες μετά την έκδοση σχετικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Νωρίτερα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ-ουν από τη βάση πυρηνικών δοκιμών είχαν δημοσιευτεί με τον ισχυρισμό ότι η χώρα διαθέτει πλέον τη δυνατότητα τοποθέτησης της συγκεκριμένης πυρηνικής κεφαλής σε διηπειρωτικό πύραυλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το KCNA το εκρηκτικό μείγμα της βόμβας υδρογόνου είναι προσαρμόσιμο από δεκάδες κιλοτόνους σε εκατοντάδες κιλοτόνους έχει πολλαπλή θερμοπυρηνική δράση με μεγάλη καταστροφική δύναμη και μπορεί να πυροδοτηθεί ακόμα και σε μεγάλο υψόμετρο χωρίς πρόσκρουση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δυνατό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMP), ανάλογα με τους στρατηγικούς στόχους.

Όπως είναι προφανές πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη δύναμης που συνιστά κλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, ενώ το σκηνικό καθίσταται ιδιαίτερα εύφλεκτο καθώς οι υψηλοί τόνοι επί μακρόν έχουν περιορίσει τα περιθώρια ελιγμών τόσο του Κιμ όσο και της διεθνούς κοινότητας.

Διαφήμιση