ΗΠΑ: Ποινικές διώξεις σε 17 Τούρκους και 2 Καναδούς της συνοδείας του Ερντογάν

ΗΠΑ: Ποινικές διώξεις σε 17 Τούρκους και 2 Καναδούς της συνοδείας του Ερντογάν

Ποινικές διώξεις σε βάρος 19 ατόμων, οι 15 εκ των οποίων από την προσωπική φρουρά του Ταγίπ Ερντογάν, έχουν ασκήσει οι αμερικανικές αρχές για τα επεισόδια σε βάρος ειρηνικής διαδήλωσης Κούρδων στην Ουάσιγκτον, κοντά την οικεία του Τούρκου πρέσβη.

Από τους 19 κατηγορούμενους οι 17 διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ δυο εξ αυτών που συνελήφθησαν τον Ιούνιο θα τεθούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές είχαν απαγγείλει αρχικά κατηγορίες σε βάρος 16 ατόμων, ωστόσο νεότερα στοιχεία οδήγησαν στην άσκηση πρόσθετων διώξεων κατά τριών ακόμα, διευρύνοντας τη λίστα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν όταν οι άνδρες της φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν στην ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας των Κούρδων. Στην 20σελιδη δικογραφία αναφέρεται ότι οι επιτιθέμενοι ήταν αισθητά περισσότεροι από τους διαδηλωτές και παραβίασαν συνειδητά την αμερικανική νομοθεσία.

Διαφήμιση

Η άσκηση νέων ποινικών διώξεων ακολουθεί μικροεπεισόδιο στη Συρία μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία, ενώ αποδεικνύει ότι οι διμερείς σχέσεις Άγκυρας- Ουάσιγκτον είναι σε ιδιαίτερα προβληματικό επίπεδο.