ΗΠΑ: Ο Harvey πέρασε, οι καταιγίδες οδηγούν σε εκκενώσεις περιοχών

ΗΠΑ: Ο Harvey πέρασε, οι καταιγίδες οδηγούν σε εκκενώσεις περιοχών

Την υπερχείλιση κεντρικού φράγματος στο Χιούστον έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες που ακολουθούν τον τυφώνα Harvey, ο οποίος αν και πέρασε οι συνέπειές του τώρα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές.

Οι αρχές θέλοντας να αποφύγουν τα χειρότερα και δρώντας βάσει πρωτοκόλλου έχουν δώσει εντολή εκκένωσης συνοικιών στα νότια της πόλης. Μηχανικοί προσπαθούν να προλάβουν πλημμυρικά φαινόμενα σε άλλες συνοικίες της πόλης, αποδεσμεύοντας ύδατα από άλλο φράγμα.

Ο Χάρβεϊ είχε ως αποτέλεσμα ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα στο Τέξας και έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την πολιτεία της Λουιζιάνα.

Διαφήμιση

Πρωτόγνωρα ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν κάνει την κίνηση εντός, από και προς το Χιούστον σχεδόν αδύνατη.
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έξι εκ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, που προσπαθούσε να σωθεί από τα ορμητικά νερά.
Στο Τέξας έχουν φθάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την σύζυγό του, Μελάνια, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να ενημερωθεί για την αντιμετώπισή της.