Επίσκεψη Πούτιν στην Ουγγαρία, πιο κοντά με τον Ορμπάν

Επίσκεψη Πούτιν στην Ουγγαρία, πιο κοντά με τον Ορμπάν

Δεύτερη επίσκεψη στην Ουγγαρία εντός του 2017 πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, επ αφορμής τουρνουά τζούντο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ουγγαρία ηγείται του club-Vizegrad, ενώ οι θέσεις της σε καίρια ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η εξωτερική πολιτικής της ΕΕ αποτελούν πονοκέφαλο και σημείο τριβής τόσο με την Κομισιόν όσο και με το διευθυντήριο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν έχει προσεγγίσει τη Μόσχα αν και η πολιτική του ανέλιξη ήταν συνυφασμένη με την εκδίωξη των ρωσικών βάσεων από την Ουγγαρία.
Η Ουγγαρία του εθνικιστή και ακροδεξιού Βίκτορ Ορμπάν βρίσκεται στο επίκεντρο κρητικής της ΕΕ για σειρά αποφάσεων ξεκινώντας από το προσφυγικό και τους φράχτες και φτάνοντας μέχρι την εκδίωξη του πανεπιστημίου και της ΜΚΟ του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος.

Διαφήμιση

Από την άλλη πλευρά ο Ορμπάν υπέγραψε προσφάτως με τον Βλάντιμιρ Πούτιν -παρά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις- νέα συμφωνία ύψους 10 δισ. για τη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.