Μέρκελ κατά club Vizegrad, υπέρ Ελλάδας-Ιταλίας για προσφυγικό

Μέρκελ κατά club Vizegrad, υπέρ Ελλάδας-Ιταλίας για προσφυγικό

Θέση που στόχο έχει να αυξήσει την πίεση στις χώρες της club-Vizegrad έλαβε με συνέντευξή της στη Die Welt η Άγκελα Μέρκελ, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στην Ελλάδα και ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση της Κομισιόν να ξεκινήσει νομική διαδικασία κατά της Πολωνίας.

Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, επεσήμανε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώσουν μόνες τους το βάρος, μόνο και μόνο λόγω της γεωγραφική τους θέσης»,

σημείωσε η καγκελάριος, η οποία τόνισε ότι

Διαφήμιση

«πρέπει να ανακατανείμουμε τους πρόσφυγες στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.».

Το 2015, κατά την ίδια, υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και

«όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, δεν πρέπει ποτέ να βιώσουν ξανά μια τέτοια κατάσταση».

Η Μέρκελ τάχθηκε, παράλληλα, ενάντια σε κάθε μορφή συνεργασίας με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), διαμηνύοντας πως είναι

«απολύτως σαφές ότι το AfD δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί μας».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της φυγής και της μετανάστευσης»,

ανέφερε, επιπλέον, και επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σώματος της Λιβύης, προκειμένου να ελέγχει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Η Άγκελα Μέρκελ έχει συνάψει συμφωνίες με πολλά κράτη της Αφρικής, ακόμα και με δικτάτορες προσπαθώντας να ανακόψει τις εντεινόμενες ροές από τριτοκοσμικές χώρες που υποφέρουν από εμφύλιες συρράξεις, λιμό και χολέρα.