Τρεις πυραύλους εκτόξευσε ο Κιμ, ρίχνει τους τόνους

Τρεις πυραύλους εκτόξευσε ο Κιμ, ρίχνει τους τόνους

Συνεχίζει τις πυραυλικές δοκιμές η Βόρειος Κορέα εκτοξεύοντας τρεις πυραύλους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και συνετρίβησαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Διαφήμιση

Αν και πρόκειται για νέα εκτόξευση εν τούτοις δεν αποτελεί κίνηση κλιμάκωση της αντιπαράθεσης αλλά εκτόνωσης καθώς οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν δεν ήταν διηπειρωτικοί αλλά συμβατικοί που εντάσσονται -στο επίσης απαγορευμένο πρόγραμμα από τον ΟΗΕ-.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ ο πρώτος πύραυλος απέτυχε να εκτοξευτεί, ο δεύτερος εξερράγη αμέσως μετά την εκτόξευση και ο τρίτος κατάφερε να πραγματοποιήσει μια πτήση. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι επρόκειτο για δοκιμές νέου τύπου στερεών καυσίμων.

Διαβάστε  Ο Κιμ ανακοίνωσε ότι κλείνει πεδίο πυρηνικών δοκιμών

Η νέα πρόκληση έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ικανού να πλήξει περιοχές των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του Λος Άντζελες και του Σικάγο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είχε εγκαίρως τοποθετηθεί επί του θέματος, δηλώνοντας ότι ακόμα και νέα εκτόξευση ICBM δεν θα αποτελούσε πρόκληση καθώς θα εντασσόταν μέσα στο γενικότερο μοτίβο συμπεριφοράς της Βορείου Κορέας και θα αποτελούσε λογική συνέχεια των δοκιμών.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Συνεπώς, η εκτόξευση τριών συμβατικών πυραύλων, με κατεύθυνση μακριά από τη Γκουάμ και με σημείο συντριβής τα διεθνή ύδατα δεν αποτελεί πρόκληση, αλλά προσπάθεια αποκλιμάκωσης και ένδειξη καλής βούλησης, καθώς περιορίζεται το επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Προσφάτως ο ΟΗΕ, με τη σύμφωνη γνώμη Κίνας και Ρωσίας, επέβαλε νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ICBM’s.

Διαβάστε  Ο Κιμ ανατίναξε τις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών

Διαφήμιση