Βαρκελώνη: Στην έκρηξη σκοτώθηκε ο ιμάμης

Βαρκελώνη: Στην έκρηξη σκοτώθηκε ο ιμάμης

Στην έκρηξη που σημειώθηκε κατά λάθος στην οικία όπου παρασκευάζονταν οι βόμβες αερίου σκοτώθηκε καταζητούμενος ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, τα ίχνη του οποίου αναζητούσε, η αστυνομία.

Διαφήμιση

Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.
Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Καταλωνίας επιβεβαίωσε εξάλλου ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της.
Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ έφερε ζώνη εκρηκτικών και δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για την παρουσία ενός υπόπτου στη συγκεκριμένη πόλη από αστυνομική πηγή, αλλά και από μια γυναίκα η οποία δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως είχε δει τον νεαρό.
Ο Αμπουγιακούμπ φέρεται πως είναι εκείνος που έριξε το βαν πάνω σε πλήθος στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης την Πέμπτη, κοστίζοντας τη ζωή σε 13 ανθρώπους, ενώ δολοφόνησε εν ψυχρώ άλλον έναν άνδρα κατά τη διαφυγή του, για να του κλέψει το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον πυρήνα των 12 υπόπτων, τέσσερις έχουν συλληφθεί, δύο σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, πέντε στο Καμπρίλς και ένας στο Σούμπιρατς.

Διαβάστε  Συγκρούσεις λόγω Πουτζδεμόντ στην Καταλονία

Διαφήμιση