Νεκρός ο μακελάρης της Βαρκελώνης, ενώ ετοιμαζόταν για επίθεση αυτοκτονίας

Νεκρός ο μακελάρης της Βαρκελώνης, ενώ ετοιμαζόταν για επίθεση αυτοκτονίας

Συγκεχυμένες και αντικρουόμενες είναι ακόμη οι πληροφορίες για τον τζιχανριστή-δράστη της επίθεσης στη Βαρκελώνη, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, καθώς κάποια τα media μεταδίδουν ότι έχει συλληφθεί και άλλα ότι έπεσε νεκρός φορώντας ζώνη με εκρηκτικά και φωνάζοντας “ο Αλάχ είναι μεγάλος”.

Η αστυνομία της Καταλονίας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση, ωστόσο λίγο πριν σε σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «επεισόδιο» σε εξέλιξη στη συνοικία Subirats, δυτικά της Βαρκελώνης. Οπως αναφέρει αστυνομική πηγή του Reuters, έχει τραυματιστεί ένα άτομο από την επιχείρηση στο Subirats.

Ενδεικτική του πόσο επικίνδυνος θεωρείται ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν νωρίτερα στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας: «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Διαφήμιση

Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι».