Τρομοκρατική επίθεση στη Φινλανδία: Δύο νεκροί, 8 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στη Φινλανδία: Δύο νεκροί, 8 τραυματίες

Δυο νεκροί και οκτώ τουλάχιστον τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι από “μοναχικό λύκο” σημειώθηκε πριν από λίγο στην πόλη Τουρκού στη Νοτιοδυτική Φινλανδία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η αστυνομία πυροβόλησε χωρίς να σκοτώσει τον δράστη, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά πολιτών, τον οποίο συνέλαβαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Τούρκου, στη Φινλανδία, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητεί και άλλους πιθανούς υπόπτους.

Η περιοχή, στην Πλατεία Πουουτόρι-Μάρκετ, έχει αποκλειστεί και οι αρχές κάλεσαν τον κόσμο να αποφεύγει το κέντρο της Τούρκου.

Διαφήμιση

Σε φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με λευκό σεντόνι. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν υπάρχουν νεκροί από την επίθεση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς αφού πρώτα μαχαίρωσε ικανό αριθμό ανθρώπων. Ο δράστης συνελήφθη από τον πυροβόλησαν, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αγορά Πουτόρι και η αστυνομία έχει ενημερώσει τον κόσμο να μην κινείται προς το κέντρο της πόλης.

Πληροφορίες για την ταυτότητα ή τα πιθαναλογούμενα κίνητρα του δράστη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.