Ο Τραμπ καρατόμησε “τον τελευταίο των Μοϊκανών”, Στέφεν Μπάνον,

Ο Τραμπ καρατόμησε  “τον τελευταίο των Μοϊκανών”, Στέφεν Μπάνον,

Συνεχίζονται οι σαρωτικές ανακατατάξεις στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ να καρατομεί τον σύμβουλο στρατηγικής Στέφεν Μπάνον, τελευταίο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της παλαιάς φρουράς που τον ακολούθησε από την καμπάνια του.

Σύμφωνα με τους New York Times που αποκαλύπτουν το θέμα παρά το γεγονός ότι η απόφαση απομάκρυνσης του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου είναι ειλημμένη, εν τούτοις δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος αποχώρησής του.

Ο Μπάνον θεωρείτο ο συνδετικός κρίκος του Ντόναλντ Τραμπ με την ακροδεξιά τύπου Altright, ωστόσο ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του απαξίωσε ρατσιστές και ακροδεξιούς, ενώ παράλληλα έλαβε αποστάσεις από τις δηλώσεις ίσων αποστάσεων του προέδρου των ΗΠΑ για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια.

Διαφήμιση

Παρά τη στροφή 180 μοιρών που επιχείρησε ο Μπάνον θέλοντας να προβάλει νέο προφίλ απέναντι στη νέα ηγεσία του Λευκού Οίκου, τον στρατηγό Τζον Κέλι, που ανέλαβε προσωπάρχης στη θέση του Ρέινς Πρίμπους, εν τέλει δεν κατάφερε να πείσει με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός της νέας σύνθεσης.