Ισπανία: Η αστυνομία σκότωσε 4 τρομοκράτες διακόπτοντας δεύτερη επίθεση

Ισπανία: Η αστυνομία σκότωσε 4 τρομοκράτες διακόπτοντας δεύτερη επίθεση

Δεύτερη τρομοκρατική επίθεση απέτρεψε η αστυνομία στη Βαρκελώνη σκοτώνοντας σε επιχείρηση τέσσερις υπόπτους και τραυματίζοντας έναν ακόμα, ενώ τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί και πέντε πολίτες πριν εξουδετερωθούν οι δράστες.

Από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2 τη νύχτα στα πρότυπα της χθεσινής επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη, τραυματίστηκαν έξι πολίτες και ένας αστυνομικός, δύο εκ των οποίων σοβαρά.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ψεύτικες ζώνες με εκρηκτικά.
«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανέφερε

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Διαφήμιση

Νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών θα πραγματοποιήσει αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στο Καμπρίλς. Οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών έχουν καλέσει, μέσω twitter, τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι ώστε να είναι ασφαλείς.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε έκρηξη στο Αλκανάρ, 100 χλμ νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, σε σπίτι οι κάτοικοι του οποίου προετοίμαζαν εκρηκτικά με βάση γκαζάκια.

Οι ύποπτοι: Νεκροί και συλληφθέντες

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά από την επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα, έχουν σχέση με το αιματηρό συμβάν, αλλά κανένας δεν ήταν ο οδηγός του φονικού βαν.
Ο οδηγός που παρέσυρε τους πεζούς στη Ράμπλα εγκατέλειψε το όχημα, διέφυγε πεζή και δεν φαίνεται να ήταν οπλισμένος. Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι είδε «ένα πολύ νέο άνθρωπο, περίπου 20 ετών, με λεπτό πρόσωπο».

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι Μαροκινός και ο άλλος κατάγεται από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική. Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν ξεχωριστά σε δύο κωμοπόλεις στην περιοχή της Καταλωνίας, το Ριπόλ και το Αλκανάρ.

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη (upd)

Ο Ισπανός συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, όπου πριν την επίθεση σημειώθηκε η έκρηξη στην οικία όπου προετοιμάζονταν εκρηκτικά. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης.

Ο Μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ και συνδέεται με την ενοικίαση του βαν και συνελήφθη στο Ριπόλ, 100 χλμ βόρεια της Βαρκελώνης.
Κανείς από τους δύο δεν έχει ποινικό μητρώο.

Σε άλλο περιστατικό η αστυνομία σκότωσε έναν οδηγό που δεν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου και παρέσυρε και τραυμάτισε δυο αστυνομικούς

Νωρίτερα από την επίθεση ένα βαν έπεσε στο πλήθος σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας δεκάδες.